23.08.2016


 

Fiat Professional introducerar en äkta arbetsmyra: den helt nya pickupen Fiat Fullback. Med hög lastkapacitet, generös standardutrustning och kraftfull och bränslesnål motor levererar nya Fullback högsta komfort och bästa framkomlighet i de allra mest krävande situationerna.

- Ett tons lastvikt & 3,1 ton släpvagnsvikt
- 1,52 x 1,47 meters lastflak
- Rymlig dubbelhytt med generös standardutrustning
- Hög komfort och bra framkomlighet
- Avancerad fyrhjulsdrift med lågväxel och låsbar diff
- Svenskt pris från 272 900 kronor (exkl. moms) för dubbelhytt med 2,4-liters 180 hk-motor, 4x4-drivlina med manuell växellåda, generös standardutrustning och 5 års nybilsgaranti
- Extra välutrustad lanseringsversion för 257 500 kr (exkl. moms)

En pickup för de allra tuffaste uppdragen - för såväl yrkesmän som familjer. Med fyrhjulsdrift, generös lastvikt och rymlig dubbelhytt är nya Fullback från Fiat Professional en tuff utmanare i klassen av medeltunga pickuper; ett segment som det säljs 650 000 bilar årligen av, i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Avancerat drivsystem för bästa framkomlighet
Med nya Fullback utökar Fiat Professional modellprogrammet med en helt ny biltyp; en rejäl pickup. I EMEA-regionen står pickuperna för 22 procent av den totala marknaden av lätta lastbilar och i Sverige för 14 procent. Hit kommer nya Fiat Professional Fullback med en kraftfull 2,4-liters dieselmotor med 180 hästkrafter och 430 newtonmeter. Motorn är byggd i aluminium och har såväl variabel turbogeometri och laddluftkylare för maximal effektivitet.
Fyrhjulsdrift är naturligtvis standard i Sverige och det avancerade drivsystemet ger föraren möjlighet att själv växla mellan bak- och fyrhjulsdrift samt hög- och lågväxel via ett elektroniskt vred vid förarplatsen. Genom vredet aktiveras den låsbara mittdifferentialen.
Nya Fullback kommer med en sexväxlad manuell växellåda eller en femväxlad automat, där automatlådan också innebär en högre utrustningsgrad och högre komfort.

Generös standardutrustning
Till Sverige kommer nya Fullback med en kombination av rymlig dubbelhytt och stort lastflak. Med kort överhäng fram och karaktäristisk italiensk design är nya Fullback både smidig och stilfull i trafiken. Med generös standardutrustning med bland annat läderklädda eljusterbara framsäten och mediaenhet med 6-tums pekskärm. I den automatväxlade versionen ingår dessutom 7-tums mediaenhet med navigationssystem, backkamera, farthållare, två-zons klimatanläggning och multifunktionsratt.
Oavsett version bjuder kupén på fem sittplatser och rätt känsla för såväl yrkes- som familjeliv. Här kombineras yrkesmannens behov med högsta komfort och kvalitetskänsla från en SUV.

Flaket mäter 1,52 x 1,47 meter och Fullback har en lastvikt på cirka 1 000 kilogram, dessutom kan den dra upp till 3,1 ton tunga släpvagnar. Med 300 centimeters axelavstånd är dessutom vägegenskaperna stabila samtidigt som vändcirkeln är kort för hög smidighet. Totallängden på 529 centimeter ger gott om utrymme för både komfort och arbete.
Till Fullback finns även ett stort utbud av tillbehör som anpassar bilen till kundens specifika behov, som flakkåpor och inredningar.


Nya Fullback lanseras i Sverige den 24 augusti och kostar från 272 900 kronor (exkl. moms). Då ingår dubbelhytten med 2,4-liters 180-hästarsmotor och fyrhjulsdrift samt manuell växellåda. I standardutrustningen ingår bland annat fem års nybilsgaranti (max 200 000 km), aktiva säkerhetssystem som släpvagnsstabilisator, kurshållningsassistent och sju krockkuddar, backkamera, farthållare, regnsensor, två- zons klimatanläggning och mediaenhet med Bluetooth och navigationssystem samt läderklädsel.
För 282 900 kronor kommer Fullback med automatlåda.

En extra välutrustad lanseringsversion med bland annat Webasto-värmare finns tillgänglig för 257 500 kronor (exkl. moms).

_________________________________________________________________________________

Fakta: Fiat Fullback
Motor: 2,4 liters diesel, max effekt 180 hk, max vridmoment 430 Nm.
Bränsleförbrukning: 6,9-7,5 l/100 km, 169-189 g CO2/km.
Längd/bredd/höjd: 528,5/181,5/178 centimeter.
Tjänstevikt/maxlast: ca.1 875/1 030 kg.
Flakmått längd/bredd: 152/147 centimeter.
5 års nybilsgaranti (max 20 000 mil).

 

Priser

2.4 Diesel 180 hk 4WD 6-vxl manuell
2.4 Diesel 180 hk 4WD 5-vxl automat
  272 900 kr (exkl. moms)
282 900 kr (exkl. moms)

 

Delar av standardutrustningen
- 16-tums aluminiumfälgar
- 4WD SELECTOR med fyra körlägen
- Filhållningsassistent
- Trailer Stability Assist
- 7 krockkuddar
- Farthållare

 

  - Regnsensor
- Bluetooth
- Klimatanläggning
- Tvåzons klimatanläggning
- Mörktonade sidorutor bak
- Läderklädsel
- Eljusterbart förarsäte


senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Senaste pressmeddelande