23.08.2016


Smidig till det yttre, enorm till det inre. Nya Fiat Talento är den perfekta kombinationen av kompakt kaross och generöst lastutrymme. En modern transportbil för ett modernt arbetsliv. Här är nya tusenkonstnären Talento.

- Fyra konfigurationer; skåpbil, personbil, crew cab och chassi
- Lastutrymme med kapacitet mellan 5,2 och 8,6 kubikmeter
- EU6-klassade motorer med SCR-katalysator och högsta effektivitet
- Pris från 226 900 kronor (exkl. moms)
- Lanseringsversion L1H1 120 hk för 209 900 kronor (exkl. moms)

En ny transportbil för lokala och regionala transporter. Nya Talento från Fiat Professional är kompakt och smidig, men också rymlig och bekväm. En modell som storleksmässigt fyller luckan mellan modellprogrammets Doblò Cargo och Ducato och som ger Fiat Professional en ännu större bredd och möjlighet till kundspecifika lösningar.

Utrustad med fyra versioner av senaste generationens 1,6-liters dieselmotorer med effekt från 95 till 145 hästkrafter har nya Talento gott om kraft och bra prestanda även vid full last. Samtliga effektversioner är EU6-klassade och utrustade med SCR-katalysatorer med AdBlue för att minska emissionsnivåerna. De starkare motorerna har också TwinTurbo variabel turbogeometri vilket både ger snabbare respons och högre effekt, samtidigt som bränsleförbrukningen och utsläppen minskar.
Nya Talento 1,6 EcoJet TwinTurbo med 125 hästkrafter förbrukar 5,9 liter per 100 kilometer och släpper ut 155 gram CO2 per kilometer.

Maximal effektivitet - i såväl lastförmåga som bränsleförbrukning
Nya Talento kommer i fyra modellvarianter; som skåp, personbil, crew cab och chassi, som alla kan anpassas till kundunika önskemål. Dessutom finns såväl kort som långt axelavstånd och med högt och lågt tak. Det gör att lastutrymmet rymmer 5,2, 6,0 eller 8,6 kubikmeter beroende på konfiguration. Med den speciella "CargoPlus"-luckan under passagerarsätet är det dessutom möjligt att frakta upp till 3,75 meter långa föremål i den korta versionen och upp till 4,15 meter långa i den längre. Och avsett vilken version som väljs rymmer nya Talento alltid tre europallar i lastutrymmet och beroende på utrustning och konfiguration är lastvikten upp till 1 249 kilogram och totalvikten upp till 3 060 kilogram. De bakre dörrarna öppnar med 255 graders vinkel och skjutdörren på sidan öppnar med 103 centimeters bredd.
Nya Talento karaktäristikernas också av de exklusiva LED-varselljusen, den italienska designen och de 16 samt 17 tum stora fälgarna.

På förarens villkor
Interiört kommer nya Talento med tre olika inredningar; standardmonterade "Techno Silver", "Carbon Black" och "Living Brown". Oavsett stil har nya Talento en smart kupé med förvaringsfack som tillsammans rymmer 90 liter, och som tillval erbjuds det innovativa "Mobile Office"-paketet med nedfällbart skrivbord på mittplatsen fram och förvaringsfack för dokument bakom ryggstödet.
Nya Talento är också standardutrustad med krockskyddsgardiner och krockkudde för passagerarplatsen samt med ABS, elektroniskt bromskraftförstärkare EBA, elektroniskt stabilitetskontroll ESC med Hill Holder och Traction+. I standardutrustningen ingår också luftkonditionering med tillsatsvärmare, parkeringssensorer bak, dragkrok och släpvagnsstabilisatorn TSA samt inklädnad.
Som tillval finns parkeringsassistent med backkamera integrerad i backspegeln, 7"-pekskärm med GPS-navigator, DAB-radio, USB- och AUX-ingångar och Bluetooth-uppkoppling för mobiltelefonen.

Nya Talento lanseras i Sverige tillsammans med den nya pickupen Fullback på mässan Elmia Lastbilar 24 augusti och kostar från 226 900 kronor (exkl. moms).

En lanseringsversion L1H1 120 hk finns tillgänglig för 209 900 kronor (exkl. moms).
För beställningar i september finns dessutom extra inbytesstöd upp till 12 000 kronor enligt särskilda villkor.


Fakta: Nya Fiat Professional Talento

Mått kaross
Längd: 499 - 540 centimeter.
Bredd: 195,6 centimeter.
Höjd: 197 - 249 centimeter.
Tjänstevikt: 1 074 - 1 249 kg

Mått lastutrymme:
Längd: 253,7 - 293,7 centimeter
Bredd: 166,2 centimeter (126,8 mellan hjulhusen)
Höjd: 138,7 - 189,8 centimeter.
Lasttröskel: 55,2 centimeter.
Volym: 5,2 - 8,6 m3.

 


senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Senaste pressmeddelande