23.08.2016


En förstklassig bästsäljare med 35 års erfarenhet. Med nya motorer och ny utrustning är nya Ducato redo för alla uppdrag - såväl tunga som utrymmeskrävande.

- Mer än 2,9 sålda bilar under 35 år och sex generationer
- Ny generations Euro6-dieselmotorer med dubbel reningsteknik: LPEGR och SCR
- LPEGR-motorer med effekt från 115 till 180 hästkrafter utan AdBlue-tillsats
- SCR Multijet2- och EcoJet-motorer med 130 och 150 hästkrafter
- 3,0-liters biogas-motor tillgänglig från 2017
- Bekväm utrustning för högsta komfort och effektivitet
- Upp till 4,4 ton totalvikt: bäst i "enkelmontage-klassen"
- Svenskt pris från 222 900 kr (exkl. moms)

Fiat Ducato är bästsäljaren som fortsätter sin framgångsvåg. I 35 år har Ducato levererat paket, tagit familjer på semestrar och fått världen att rulla - och nu fortsätter man med den sjätte generationen.
I Sverige är 90 procent av alla husbilar baserade på ett Ducato-chassi: vilket gör den till en synonym till husbilar.

Ducato uppdaterades exteriört 2014 med nya linjer, ny teknik och högre prisvärde. Nu introducerar Fiat Professional nya motorer som ger nya Ducato maximal effektivitet och körglädje - och exakt rätt effekt för rätt uppdrag. Totalt finns sex motorer tillgängliga med effekt från 115 till 180 hästkrafter och två separata reningssystem för emissioner och utsläpp. LPEGR-systemet är idealt för godstransporter och SCR-systemet med AdBlue gör sig bäst vid persontransport.
Med LPEGR-tekniken återcirkulerar avgaserna och förbränner de skadliga partiklarna, det gör att tillsats av AdBlue inte är nödvändigt. Det är det däremot i SCR-systemet där vätskan blandas med avgaserna i katalysatorn och då eliminerar framför allt kväveoxider.

Motorutbudet med LPEGR-teknik börjar med 2,0-litersmotorn MultiJet 2 med 115 hästkrafter och 290 Nm. En perfekt "downsizing" för maximal kostnadseffektivitet utan att tumma på prestandan. Ett steg upp finns en 2,3-liters MultiJet 2-motor med 130 hästkrafter och 320 newtonmeter. En motor optimal för det mesta: snabb i stadstrafik och effektiv på långresor. Två starkare versioner av 2,3-litersmotorn finns också tillgängliga: en med 150 hästkrafter och 380 Nm samt en ytterligare med 180 hästkrafter och 400 Nm för maximal kraft och effektivitet i alla lägen - perfekt för såväl hantverkaren som för de största husbilarna.
Med SCR-rening erbjuds motorerna 2,3 EcoJet med 150 hästkrafter och klassens bästa bränsleeffektivitet. Utrustad med smart generator, elektrohydrauliskt servostyrning och Start & Stop-system är bränsleförbrukningen sju procent lägre än i 150-hästarsversionen av LPEGR-motorn. Till EcoJet-motorn finns också ett speciellt eco-läge som optimerar bränsleförbrukningen.
Med SCR-teknik finns också en svagare 2,3-liters MultiJet 2-motor med 130 hästkrafter.

Gasversion introduceras inom kort
Under 2017 kommer också motorutbudet att kompletteras med en 3,0-liters Euro6-klassad 136 hästkrafter stark biogasmotor. En motor med prestanda, hållbarhet och klimatsmarthet på topp! Till skillnad från tidigare kommer Natural Power-motorn också att erbjudas i kombibilarna som kombinerar gods- och persontransport samt Panorama-versioner med plats för upp till nio personer.

Nya Ducato har ett vasst utseende som kombinerar stil med funktionalitet. Den främre grillen kommer i två versioner och med underkörningsskydd och strålkastare med integrerade varselljus är nya Ducato lika stilfull som stilsäker. Dessutom är den främre stötfångaren utbytbar i fyra delar och med högt placerade strålkastare är reparationskostnaderna minimerade, om skada skulle uppstå. Utformningen av motorhuven och flera unika lösningar gör dessutom underhåll och reparationer enklare och sänker servicekostnaderna.
Interiört kommer nya Ducato i tre designnivåer - Classic, Techno och Lounge - med varsin stil och komfortnivå. Oavsett version är klädseln av stryktåligt tyg och interiören full av smarta förvaringsfack.

10 000 möjliga konfigurationer
Utrustad med senaste generationens förarassistans- och säkerhetssystem är nya Ducato en bra kollega. Elektronisk stabiliseringskontroll med lastsensor LAC, Hill Holder, antispinnsystem ASR och elektronisk bromskraftförstärkare EBA är standard och gör nya Ducato redo för alla utmaningar. Med 2,3-liters MultiJet-motor är Ducato standardutrustad med den variabla servostyrningen "Servotronic". Som tillval finns dessutom Traction +-system med Hill Descent Control samt kurshållningsassistent och skyltigenkännare.
Ducato är också standardutrustad med luftkonditionering med tillsatsvärmare, farthållare och mediaenhet med 5 tum stor pekskärm och Uconnect-system. Bluetooth-teknik och MP3-spelare är standard och backkamera och satellitnavigator finns som tillval.

Den stora styrkan i Ducato stavas flexibilitet. Med nära 10 000 möjliga konfigurationer finns det en Ducato för alla uppdrag - oavsett förhållanden. Lastutrymmet sträcker sig från 8 till 17 kubikmeter beroende på vilken av de fyra längderna och totalt tio takhöjderna som väljs (tre höjdversioner för skåpbilar och sju för pickuper och chassis).
Med klasens bästa totalvikt - upp till 4,4 ton för husbilsversioner och 4,25 ton för Maxi-versionerna - med enkelmontage bär Ducato last utan problem. Maxi-versionerna har upp till 2,1 ton tillåten framaxelvikt och 2,4 ton på bakaxeln (kan utökas till 2,5 ton som tillval) och en rekordhög maxlast på 2,1 ton.

Ducato finns också tillgänglig i versioner med tippbart flax och sjusitsigt crew cab-kombiskåp, samt naturligtvis med ett enormt utbud av tillbehör oavsett om målet är yrkesliv eller camping. I Sverige är nio av tio nya husbilar baserade på en Ducato, mycket tack vare den höga flexibiliteten med bland annat högre lastvikt, förstärkt fjädring och specifika modellversioner, samt de många smarta lösningarna.

Ducato-eran inleddes redan 1981 när produktionen av den första generationen startade vid fabriken i Val di Sangro i Italien - där den pågår än i dag tillsammans med produktion i Mexiko och Brasilien. Ducato säljs i över 80 länder runt om i världen och finns i mer än 10 000 versioner.

 

 

 


senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Senaste pressmeddelande