23.08.2016


- Ny interiör och exteriör
- Lättillgängligt lastutrymme med upp till 2,8 kubikmeter kapacitet och 660 kg i lastvikt
- Comfort-Matic robotiserad växellåda
- Radio Nav med 5-tums pekskärm och läderklädd multifunktionsratt
- Svenska priser från 133 400 kr (exkl. moms)

Nya Fiat Fiorino stärker ytterligare egenskaperna som skapade succén: Med kompakta mått 1,72 meter hög, 1,72 meter bred och 3,96 meters längd med 2,51 meters hjulbas är nya Fiorino en optimal bil för tuff stadstrafik. Lika smidig och lätthanterad - lika lätt att parkera. Trots sina nätta mått är lastvolymen imponerade 2,8 kubikmeter med 660 kilogram lastvikt.
Vidareutvecklingen av Fiorino - som skapade segmentet av små skåpbilar - gör nu att bilen får ny design interiört och exteriört och lägre underhållskostnader men med högre komfort, bättre prestanda och ännu högre användarvänlighet. Det gör nya Fiorino perfekt för de som behöver en kompakt skåpbil med generösa lastutrymmen - samtidigt som den visar på Fiat Professionals breda utbud av kundunika lösningar.

Med utdragna hörn och kantigt lastutrymme maximeras kapaciteten samtidigt som de rejäla bakdörrarna med 180 graders öppningsvinkel gör Fiorino enkel att hantera. Fiorino finns också med ett fällbart passagerarsäte som både kan användas som skrivbord och för att göra det möjligt att frakta upp till 2,5 meter långa föremål.
Med nya material är passagerarutrymmet mer komfortabelt och ergonomiskt än tidigare. En läderklädd multifunktionsratt med radiokontroller, ny instrumentering och nya förvaringsutrymmen ger högre användarvänlighet och trivsel. Nytt är också infotainment-systemet med 5-tums pekskärm med radio, Bluetooth, USB- och AUX-ingångar samt satellitnavigation som tillval.

Två Euro 6-klassade 1,3-liters MultiJet-motorer med 80 respektive 95 hästkrafter finns tillgängliga, båda med maximal effektivitet i såväl underhållskostnader som bränsleåtgång. Ännu smartare och snålare blir Fiorino med EcoJet-motor med Start & Stop-system, smart generator och en nyutvecklad oljepump som i kombination med den robotiserade växellådan Comfort-Matic sänker förbrukningen till 3,8 liter per 100 kilometer och släpper ut 100 gram CO2 per kilometer - hela 14 procent mindre än motsvarande MultiJet-version med manuell växellåda.

I Sverige lanseras nya Fiat Fiorino i två versioner. Nordic med en komplett och generös standardutrustning med luftkonditionering, farthållare, krockkudde också på passagerarsidan, 12 volts- och USB-uttag och femtums pekskärm med radio, Bluetooth och Aux/USB samt läderklädd ratt och växelspaksknopp.
Den andra versionen är Fiorino Adventure för arbete under ännu tuffare förhållanden. Förutom Nordic-utrustningen har den också höjd fjädring, kraftiga skydd runt hjulhusen och främre stötfångare med underredesskydd, vilket gör Fiorino Adventure till en bil som formsydd för sämre vägar och tuffa vädersituationer. Ingår gör dessutom stabilitetssystemet Traction+ med elektronisk differentialspärr som förbättrar greppet vid dåligt underlag.


Fakta: Nya Fiat Fiorino

Modeller och rekommenderade priser exkl. moms:
Fiorino Cargo Nordic 2,5m3 1.3 MJT 80hk Euro6
Fiorino Cargo Nordic 2,5m3 1.3 MJT 95hk Euro6
Fiorino Cargo Adventure 2,5m3 1.3 MJT 80hk Euro6, Traction+
  133 400 kr (exkl. moms)
135 400 kr (exkl. moms)
141 400 kr (exkl. moms)

Standardutrustning:

  • Luftkonditionering med pollenfilter.
  • Extra stöldlås, ej upplåsbar kupédörr inifrån utan nyckel.
    Radio 5" pekskärm med Bluetooth 2.1, MP3 och AUX/USB och rattkontroller.
  • Farthållare.
  • Airbag på passagerarsidan.
    12V uttag- och 5V USB-uttag mellan framsätena.
  • Läderklädd ratt och växelspaksknopp.


senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Senaste pressmeddelande