23.08.2016


- Nya Euro6-motorer med diesel, bensin och gas i tanken
- Mediaenhet med Uconnect Nav LIVE
- Segmentets största variation: fyra karossversioner, två höjder och två hjulbaser
- Upp till 5,4 kubik lastutrymme och maxlast upp till 1 000 kilogram
- Smart interiör med bekväm tre-säteskonfiguration
- Svenska priser från 142 400 kr (exkl. moms)

Fjärde generationens Doblò Cargo levererar ännu högre användarvänlighet, bättre prestanda och bättre prisvärde. Och med det som mål har Fiat Professional utvecklat en bil som levererar förstklassiga siffror i form av bränsleförbrukning, underhållskostnader och lastkapacitet ger klassledande "Total Cost of Ownership".

Sedan Doblò först introducerades 2000 har det sålts över 1 675 000 bilar och Doblò fortsätter att försvara sin plats som bästsäljare i segmentet som står för nära 25 % av den totala marknaden av lätta transportbilar i Europa.
Beroende på marknad erbjuds Doblò i fyra karossversioner med två höjder (1,845 & 2,125 m), två hjulbaser (4,406 & 4,756 m) och hela sju motoralternativ. I sin största version rymmer Doblò upp till 5,4 kubikmeter i lastutrymmet och har en maxlast på över ett ton. Lastutrymmet mäter 182 centimeter på längden i den korta versionen och hela 217 centimeter i den långa. Takhöjden är med normalt tak 130 centimeter, men med det högre taket är höjden hela 155 centimeter. Bredden mellan hjulhusen är dessutom 123 centimeter vilket gör det möjligt att lasta två Europallar i lastutrymmet.

Doblò kommer med flera olika lösningar för att avskilja passagerarutrymmet från lastutrymmet beroende på konfiguration, önskemål och behov. Oavsett version finns det alltid belysning och lastsäkringar i lastutrymmet, samt en avtagbar dragkrok som tillval.

Tack vare en exklusiv Bi-Link-stötdämpning har Doblò Cargo klassens bästa vägegenskaper oavsett om lastutrymmet är tomt eller fullt. Hjulupphängningens komponenter är flexibla och justerbara, vilket gör det enkelt att optimera dem efter varje unik version.

Nya Doblò kommer med fyra dieselmotorer: 1,3 MultiJet 2 med 80 respektive 95 hästkrafter och 1,6 MultiJet 2 med 105 och 120 hästkrafter. Dessutom erbjuds två bensinmotorer med 95 och 120 hästkrafter samt en 120-hästars biogasmotor.
Samtliga är Euro6-klassade och dieselmotorerna baseras på andra generationens MultiJet-teknik vilket garanterar maximal effektivitet med minimal bränsleförbrukning. Motorerna är dessutom tillgängliga i extra snåla EcoJet-versioner som med bland annat Start & Stop-system, smart generator, lättrullande däck och förbättrad aerodynamik sänker förbrukningen med upp till 9 och 12 procent på 1,3- respektive 1,6-litersmotorn.

 

Interiör med komfort i fokus
Nya Doblò kommer med en uppdaterad interiör- och exteriördesign med personbilslika egenskaper. En modern och distinkt front med ny stötfångare, stor grill och stilfulla 16-tumsfälgar gör Doblò till en stark karaktär. Interiört är Doblò full av smarta förvaringsfack och tekniker för maximal ergonomi. Här har man skapat den bästa arbetsmiljön för föraren genom en ny instrumentpanel, nya materialval, ny ratt och nytt utseende på såväl instrumentering och dörrsidor.
Tresitssoffan fram har ett generöst lastutrymme under sig och med fällbart mittensäte skapas enkelt ett bekvämt armstöd och smart dokumenthantering. Även högersätet är fällbart och möjliggör transporter av riktigt långa föremål. Förvaringsfacken är många och de stora luftutblåsen garanterar rätt ventilation.
Doblò Cargo är också standardutrustad med senaste generationens mediaenhet: Uconnect LIVE med 5-tums pekskärm. Förutom trådlösa handsfree-system finns det USB- och AUX-ingångar och systemet kan till och med läsa upp inkomna textmeddelanden.
Med de uppkopplade Uconnect LIVE-tjänsterna får föraren också hjälp att optimera sin körning och hålla full koll på framtida servicetillfällen. Som tillval finns också en integrerad TomTom satellitnavigation och det innovativa Gateway-systemet som ger företag full kontroll genom Fleet Management-system.

Självklart är Doblò också utrustad med den senaste säkerhets- och assistanstekniken. ABS med elektronisk bromskraftfördelare EBD, antisladdsystemet ESC kompletteras med antispinnsystemet ASR tillsammans med den hydrauliska bromsassistenten HBA och Hill Holder-systemet som underlättar start i branta backar. Som tillval kan Doblò utrustas med Tracion+-systemet med elektroniska differentialspärrar som ger ännu bättre framkomlighet på de allra sämsta underlagen.

 

 


senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Senaste pressmeddelande