18 December 2015

FCA skapar specialversion för Star Wars

Inför premiären av den efterlängtade och sjunde Star Wars-filmen har FCA, som är partner till Lucasfilm-ägare Disney, tagit fram unika specialmodeller av Fiats bilmodeller.
Med premiär 16 december är Star Wars "The Force Awakens" en av de mest omtalade filmerna i hela världen, vilket också Fiat hyllar med sitt "Star Offer". Vilken modell som blir Star Wars-bil är olika i olika länder - och i Sverige hyllas filmen med modellen Fiat 500X som nu erbjuds med Nordic Pack utan extra kostnad (värde upp till 21.500 kr).

Star Offer-erbjudandet uppmärksammas genom en reklamkampanj i både tv, radio, tidningar och på internet, i vilken bilägare magiskt transporteras till en annan dimension med rymdskepp, ljussvärd och Star Wars-karaktärer så fort de sätter händerna på ratten i sin Fiat. När de återvänder till verkligheten har de upplevelsen i färskt minne, men inser också att man inte behöver resa till en annan galax för att komma åt det nya "Star Offer"-erbjudandet.

Kampanjen är en hyllning till Star Wars av Garage Italia Customs - och FCA gav Lapo Elkanns team uppgiften att bygga en utställningsbil på temat baserad på Fiat 500e. Resultatet blev Fiat 500e Storm Trooper som stod utställd på Los Angeles Auto Show.
Färgen och utseendet är en referens till Storm Troopers-karaktärernas svarta och vita färgschema, och de mörkt tonade rutorna ger en kontur av truppernas hjälmar. Interiört har utställningsbilen svarta och vita lackerade element som matchas med tvåtonad läderklädsel på såväl säten och instrumentpanel som på dörrpanelerna.
En svensk utgåva av visningsbilen "Special Fiat 500 Storm Trooper" visas nu upp i en glasbox på Bromma flygplats.


Är du journalist och önskar mer information? Kontakta:

Bjarne Petersen
Public Relations Director
Mobiltelefon: +45 2927 8832
E-post: bjarne.petersen@fcagroup.com
www.fiatpress.se / www.fiatpress.com
www.fiat.se

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bilder


Download

Bifogade filer