25 mies 2010

Fiat 500C kryddar den svenska sommaren

Lagom till sommaren lanseras en blivande favorit på de svenska vägarna. Den är liten, den är snygg, den är säker, miljövänlig och öppen. Den är kort sagt Fiat 500C. Dessutom är den en av de billigaste öppna bilarna på marknaden.

Lagom till sommaren lanseras en blivande favorit på de svenska vägarna. Den är liten, den är snygg, den är säker, miljövänlig och öppen. Den är kort sagt Fiat 500C. Dessutom är den en av de billigaste öppna bilarna på marknaden.

Fiat 500C är den öppna versionen av den moderna klassikern Fiat 500, som lanserades 2008. Den stora nyheten är självklart suffletten av kanvas, som rullas av med en enkel knapptryckning. Taket går att få i rött, elfenben och svart och är starkt och tjockt för att även klara svenskt höst- och vinterväder. Taket går att ha i tre olika lägen för bästa möjliga komfort. Redan när den första Fiat 500 lanserades i mitten av 1950-talet var det kanvastak som gällde. Faktum är att Fiat 500 inte gick att få med vanligt plåttak förrän flera år efter lanseringen.

Trots att den är liten och smidig är Fiat 500C fullpackad med tekniska lösningar. I kupén finns sju airbags och ESP är standard. Fiats starka miljöfokus syns genom det patenterade eco:Drive-programmet som kan användas för att analysera körsätt och bensinförbrukning och hjälpa föraren att köra mer miljövänligt och ekonomiskt. Den smidiga och lättkörda 1,2 litersmotorn ger 69 hk och klarar utsläppskraven för miljöbilar. Blandad bränsleförbrukning är 5,1 l/100km, CO2-utsläppet 119 gram CO2/km.

Fiat 500C kommer i två versioner som känns igen från vanliga Fiat 500: Pop och Lounge. Gemensamt för båda versionerna är retro-designen, med detaljer som de runda framlyktorna, de kromade listerna och de klassiska emblemen. Pop är basversionen med bland annat Blue&Me Bluetooth mediaspelare, luftkonditionering, parkeringssensor bak och läderklädd ratt och säljs för 152 900 kr. Lounge innehåller dessutom bland annat klimatanläggning, delbart baksäte och fler kromdetaljer och säljs för 164 900 kr. Detta gör Fiat 500C till en av de billigaste öppna bilarna på den svenska marknaden – och den billigaste av de fyrsitsiga.
Men den som vill skapa sin egen bil har stora möjligheter till det. Utrustningslistan är lång, med både klassiska tillval och lite mer oväntade som iPod-hållare, doftdispenser och specialdesignade nyckelhållare. Fiat 500C finns i 11 exteriörfärger, med 7 olika klädslar. Det går alltså att bygga en Fiat 500C som inte är någon annan lik.

I samband med den svenska premiären lanseras en svensk version av Fiat 500C. Den kommer i exteriör blå Bastian Contrario, med elfenben/svart interiör.

På sidostolpen syns ett emblem i form av en svensk flagga.

Bilder laddas ned från www.fiatpress.se.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Marcus Andreasson, Communication Manager, FGA Sweden, telefon +46 702 99 71 30, e-post marcus.andreasson@fiat.com

Om Fiat Group Automobiles
Fiat Group Automobiles utvecklar, tillverkar och marknadsför bilar, lastbilar, maskiner till lantbruk och industrin, samt komponenter och motorer. Fiat Group är den största industriella koncernen i Italien med ca 190 000 anställda, och är en av grundarna av den europeiska bilindustrin. De industriella och finansiella aktiviteterna utförs via bolag i 50 länder och genom kommersiella relationer med kunder i över 190 länder. Läs mer om Fiat Gruppen och de olika varumärkena på www.fiatgroup.com, www.fiat.se och www.alfaromeo.se.

Andra innehåll