26 Februari 2019

Fiat firar 120 år på motormässan i Geneve

 

  • På Genève-mässan och visar Fiat nya "120 års" - versioner av 500 - familjen. 
    "120 års" versionerna finns tillgängliga på 500, 500X och 500L och kännetecknas av den nya snygga tvåfärgade Tuxedo- exteriören.
  • Mopar Connect- systemet erbjuder vägassistans och möjligheten att övervaka fordonets skick på distans, i realtid via smartphone.
  • Fiat Panda i specialutgåvan "Connected by Wind" är framtagen i ett samarbete mellan Fiat och Wind 3 Group.
    Bilen är utrustad med 4G (via Wind Wifi mobile 4G) och användarna kan ansluta upp till 15 enheter samtidigt. Det ingår 50 GB per månad i 12 månader. 
  • Tipo 5D Sport i en fullutrustad version med svart och vit exteriör - i samarbete med Mopar

Fiat har valt Genève för att premiärvisa nya 120 års versioner av 500 familjen.
Versionerna finns tillgängliga för 500, 500X och 500L och är snyggare och mer uppkopplade än någonsin.
Det är inte många andra biltillverkare som uppnått en sådan aktningsvärd ålder som Fiat.
Med 120-års dagen påbörjas också ett nytt kapitel i boken om uppkoppling.

I montern på kan mässbesökarna bekanta sig med Fiats lösningar för uppkoppling. Fiats målsättning är att alltid erbjuda tekniska lösningar som är innovativa och användarvänliga men som samtidigt möter samhällets ökande fokus på säkerhet och kommunikation.

Mycket har förändrats sedan den 11 juli 1899, då "Società Anonima Fabbrica Italiana di Automobili - Torino" grundades, men företagets syn på bilen och dess möjligheter till upplevelser och mobilitet har varit oförändrad genom åren.

Under mässdagarna visas resultatet av partnerskapet mellan Fiat och den italienska ledaren inom telekommunikationssektorn, Wind 3 upp i form av nya Panda med "Connected by Wind".  

500 familjen i ny "120-års"version - snyggare och mer uppkopplad

Tre unika jubileumsversioner visas på Geneve-mässan: 500X "120", 1.0 FireFly Turbo med 120 hk,
500 "120" 0,9 Twin Air med 85 hk och 500L "120" 1.3 Multijet med 95 hk.
Bilarna har alla fått en ny kostym till mässan, en tvåfärgad (svart/vit) "Tuxedo" design.

Namnet Tuxedo för tankarna till en elegant kostym och matchas med ett speciellt framtaget nyckelskydd, kopparfärgade detaljer och en elegant klädsel. Denna eleganta "outfit" kompletteras av en speciellt framtagen
Fiat 120-års logo. Självklart är den nya 120-års versionen av 500 familjen standardutrustad med det välkända infotainmentsystemet Uconnect 7" HD LIVE kompatibelt med Apple CarPlayTM och Android AutoTM.

Fiat 500X i ny "120-års" -version

För första gången, utrustas den italienska crossoveren med "Tuxedo"-exteriören. "Kostymen som går att få i svart/vit eller silver/svart.

För att designen ska bli komplett så har "Tuxedo"-exteriören också svarta backspegelkåpor, sidosteg i Cinema Black, kromade fönsterlister samt 16 "tums aluminiumhjul (eller 17" tum som option).
Fram sitter effektiva LED-strålkastare, vilket ger ett ljus som är 160 % kraftfullare än halogenlampor, säkrare men också mindre energikrävande (-66 %).
Inuti 500X finner vi en snygg kopparfärgad klädsel, som perfekt matchas med andra designelement som den svarta nyansen på instrumentpanel och på dörrarnas armstöd. Den som söker komfort blir inte besviken på 500X, tack vare ett komplett utbud standardutrustning, såsom skymnings- och regnsensorer, automatiska strålkastare och parkeringsstöd.  De fyra tillgängliga motoralternativen säkerställer en komfortabel upplevelse:
1,0 FireFly turbomotorn med 120 hk, 1,6 E-Torq med 110 hk, 1,3 Multijet motorn med 95 hk samt 1,6 liters Multijet motorn med 120 hk, alla med manuell växellåda.  Det finns gott om exteriöra färgval till modellen: Gelato White, Pearl White, Silver Gray och Cinema Black, alla med matchande instrumentbräda, men även de tidigare nämnda tvåfärgade Pearl Tuxedo och Silver Tuxedo -versionerna, båda med svart instrumentbräda och andra designdetaljer.

Fiat 500 i ny "120-års" -version

Även ikoniska 500 får ny en kostym. Den tvåfärgade "Tuxedo" (svart/vitt) designen på "120-års" versionen elegantare linjer som förstärks av den kromade listen på motorhuven, kopparfärgade 16 " tums aluminiumfälgar och ett svart tak.
På insidan syns en snygg, svart instrumentbräda, en matchande markerad tygklädsel med 500-logotypen.
Fullutrustad med dimljus, 50/50 delat baksäte, speciella 500 mattor. "120 års" versionen finns tillgänglig på 1,2 liters motorn med 69 hk samt 0,9 liters Twin Air - motorn med 85 hk eller 1,2 liters LPG motorn med 69 hk- alla med 6 växlad manuell växellåda. Färgvalen är som vanligt många och snygga, Cortina Grey, Carrara Grey, Vesuvius Black, (tre lager) Ice White och Gelato White.

Fiat 500L i ny "120-års"-version

Fiat 500-familjen fulländas med praktiska 500L. Även den i en "120-års"-version med den snygga tvåfärgade "Tuxedo" exteriören i svart och vitt. Notera de specifika detaljerna på stötdämparna, sidolisterna och tvåfärgade 17 " tums aluminiumfälgar. Modellen blir komplett med blanka svart- och kromfinishdetaljer i grillen.
På insidan optimeras helhetsintrycket av en sofistikerad svart instrumentbräda och exklusiva säten i grått tyg och svart ekologiskt läder, med kopparfärgade sömmar och en "500" logotype.
Fiat 500L i "120 års" - versionen har standardutrustats med dimljus, skymnings- och regnsensorer och bakre parkeringssensorer. Ett flertal motoralternativ finns att välja på, en 95 hk, 1,4-liters bensinmotor med 6 växlad manuell växellåda eller robotiserad växellåda och sist men inte minst en 120 hk, 1,6 liters MultiJet med manuell växellåda. 500 L finns med den svart/vita "Tuxedo"-exteriören, men även i Gelato White, Cinema Black, Maestro Grey och Moda Grey, eller den tvåfärgade "Maestro Tuxedo" (Maestro grå med svart tak) och Moda Tuxedo (Moda Grå och svart tak).

Infotainmentsystemet UconnectTM med 7" tums HD LIVE skärm, redo för Apple CarPlay TM och Android AutoTM*.

Det moderna och innovativa infotainmentsystemet Uconnect med 7 tums skärm "HD LIVE förberedd för Apple CarPlay och Android AutoTM är en del av standardutrustningen för alla 500-modeller i "120-års" versionen.
Den senaste versionen av Uconnect TM -har en högupplöst 7-tums skärm, Bluetooth, streaming, textuppläsning, röstigenkänningsfunktion och USB-portar med iPod-integration och kontroller på ratten.

Förutom utbudet av UconnectTM LIVE-tjänster är huvudfunktionerna i UconnectTM-systemet integrationen av Apple CarPlay - ett smartare och säkrare sätt att använda en iPhone under körning - och kompatibilitet med Android AutoTM.


Apple CarPlay visar vägen via Maps i enlighet med trafikförhållandena och kan användas för att ringa och ta emot telefonsamtal, skicka och ta emot textmeddelande och streama Apple Music utan att behöva släppa fokus på vägen. Föraren kan också använda andra appar som Messages, ljudböcker och Apple Podcasts som stöds av din iPhone. CarPlay har även Siri röststyrning som är speciellt utformad för körscenarier. Systemet är även kompatibelt med Android AutoTM, för att "projicera" appar och tjänster på den centrala displayen. Den är utformad för att lätt och säkert hämta information när du kör. Föraren kan använda Google MapsTM eller Waze för att få vägbeskrivning, för att komma åt musik, multimediainnehåll eller varför inte favoritapparna.

Om du vill veta mer om Android Auto-kompatibilitet, gå till support.google.com/androidauto.

*Android Auto, Google Play and Google Maps are trademarks of Google LLC.
Apple CarPlay is a registered trademark of Apple Inc.

 

 

Mopar Connect: utrustning för säkerhet och fjärrstyrning

Alla 500 - modeller i "120-års" versioner finns även med Mopar Connect, systemet med uppkopplade tjänster, vägassistans och möjligheten att övervaka fordonets skick på distans i realtid via smartphone.
Den nya funktionaliteten integreras med Uconnect LIVE och funktioner som vägassistans, räddning vid olyckor och spårning av fordonet vid stöld. Systemet kan också användas för att styra några fordonsfunktioner på distans, t.ex. att utfärda en varning om bilen överstiger en viss hastighetsgräns eller lämnar en förutbestämd zon eller för upplåsning av dörrarna. Sist men inte minst möjliggör Mopar Connect att användarna lätt kan hitta sin parkerade bil.

Panda "Connected by Wind", Fiat firar 120 år med 4G

Specialutgåvan Panda Connected by Wind premiärvisas i Geneve. Produkten är resultatet av ett partnerskap mellan Fiat och den italienska telekomledaren Wind 3 Group. Bilen marknadsförs i Italien från och med april månad och har ett helt nytt utseende och är fullt utrustad med Wind Mobile Wi-Fi 4G. För att fira sitt 120-årsjubileum, kommer Fiat i samarbete med Wind 3 att erbjuda specialversionen av Panda med en Wi-Fi-router med SIM och 50 GB per månad i 12 månader.

Modellen har en Wi-Fi-hotspot som kan ansluta upp till 15 enheter samtidigt och med 4G-hastigheter upp till 150 Mbps. Den mobila Wi-Fi-routern gör Panda Connected by Wind till en effektiv hotspot, utan att behöva installera någon programvara eller drivrutiner. När det är aktiverat skapar det ett trådlöst nätverk för att ansluta alla Wi-Fi-kompatibla enheter för att surfa, ladda ner filer och musik, dela foton och dokument och hantera e-postmeddelanden. Dessutom innebär hotspot att användarna kan njuta av Uconnect-appen och alla dess funktioner såsom Waze-navigering, musikstreaming och internetradio utan att använda upp sin datatrafik.
Med hjälp av webbgränssnittet är det möjligt att snabbt och enkelt hantera alla avancerade inställningar. Wi-Fi-routern fortsätter att fungera även när du går ut ur bilen så att du kan njuta av anslutning var du än befinner dig, på stranden, i bergen eller på gymmet. Enheten drivs av ett inbyggt batteri och kan även laddas bilens 12V-uttag.

Panda Connected by Wind kommer säkerligen att bidra till Pandas fortsatta försäljningssuccé. Modellen har varit det bäst säljande fordonet i Italien sedan 2012 och utökar sannolikt sin redan stora community med 7,5 miljoner ägare och entusiaster som sedan 1980.
Denna specialutgåva blir uppmärkt med 120-års logotypen samt "Connected by Wind", dessutom får modellen svart svart skidplate, dörrhandtag och 15-tums aluminiumfälgar. Modellens unika karaktär framhävs av en vit exteriör i kombination av ett svart tak och orange färgade sidobackspegelkåpor- färgerna kommer ifrån Wind 3 företagslogotype.

Modellen har en svart tygklädsel med vita och gröna kontrasterande sömmar, samt Radio U-Connect Mobile.
Panda "Connected by Wind" är utrustad med en 1,2-liters 69 hk-motor.

 

Tipo Sport - snyggare och mer dynamisk

En ny version av 5-dörrars Tipo Sport har tagits fram i samarbete med Mopar - modellen kommer i en vit exteriör med kontrasterande svart tak (tillval). Motornalternativet, en 1,6 Multijet med 120 hk och DCT-växellåda.
Svarta detaljer finns även på dörrspegelkåporna och dörrhandtagen. Andra detaljer såsom nya stötfångare fram och bak, sidokjolar, bakre diffuser, takspoiler och dimljusringar förhöjer sportigheten hos den nya versionen.
Även 18 tums aluminiumfälgarna (från Mopar) fått ett sportigare utseende och är nu blänkande svarta, liksom den bredare grillen.
Strålkastarna kan utrustas med Bi-xenon som garanterar 30 % bättre ljusbild än standardversionen. Inuti passagerarutrymmet syns en helsvart interiör i läder och tyg, stolarna har dubbelsydda sömmar. Ratt och växelspak är i techno-läder. Till sist, infotainmentsystemet UconnectTM med 7 tums skärm och "HD LIVE förberett för Apple CarPlay och Android AutoTM tillhör standardutrustningen för modellen.

Det var just en Tipo Sport som blev den 500 000:e bilen som rullade ut från produktionslinjen, vilket bekräftar modellens framgång. På mindre än tre år efter lanseringen så har den blivit ledande i sitt segment i Italien och ligger på topp 10 i ytterligare fyra europeiska länder. Tipo är Fiats näst mest globala modell, där över 70 % av enheterna sålts utanför Italien.

Den nya Tipo-serien finns att få i tre olika kaross-versioner (4-dörrars, 5-dörrars och kombi) och fyra utrustningsnivåer (Street, Mirror och den nya S-Design och Sport). S-Design och Sport är avsedda för en yngre målgrupp som söker en bil med mycket utrustning, personlighet och sportig karaktär. Mirror-versionen är utformad för kunder som behöver uppkoppling, utrymme och flexibilitet. Street är idealisk för unga människor som söker en bil med klassisk design, som är rymlig och komfortabel.

Tillbehör
till Fiat modellerna från Mopar

En utställning med Mopar-tillbehör kommer också att visas i Fiats monter. Högkvalitativ design och tekniska lösningar för att skräddarsy modellerna helt enligt kundens önskemål, exempelvis ett sport-kit i kolfiber som passar perfekt till Tipo med interiören i "Piano Black" eller för "Dark Pack" som finns till 500X.
"Dark Pack" ger Tipo en spännande och sportig look - den svarta "Monster Matte"-färgen klär dörrspeglarna, dörrhandtag (även bakluckans handtag) men har också svarta inslag i de baklamporna.
I paketet ingår även "Prime Parts" pollenfilter, medan Mopar Connect och 18-tums aluminiumhjul är tillgängliga på förfrågan.

 

FCA Bank på Geneve mässan

Även i år är FCA Bank närvarande vid motormässan i Geneve. Vid bankens bemannade disk kan besökarna få veta mer om de olika skräddarsydda erbjudanden som FCA bank och dess dotterbolag Leasys kan erbjuda på varje marknad. FCA Bank levererar (direkt eller via dotterbolag) finans- och försäkringsprodukter i 17 europeiska länder samt i Marocko. (I Schweiz är det representerat av FCA Capital Suisse SA).

Kredit-, leasing-, uthyrnings- och mobilitetsfinansieringsprogrammen från FCA Bank är speciellt utformade för återförsäljarna, privat samt företagskunderna.

Mer information finns följande webbplatser: www.fcabankgroup.com - www.leasys.com - www.fcacapital.ch


Lifestyle

På motormässan visar FCA koncernen upp några av sina nya samarbeten som syftar till att öka synligheten av sina varumärken utanför fordonsindustrin.

Besökarna får se "Gabs Collection", speciellt utvald för att hylla 120 års-jubilaren men också den ikoniska FIAT 500 modellen, som förnyar sig med den nya färgstarka väskkollektionen. FIAT och Gabs är båda välkända italienska varumärken inom design, och härliga kulörer.

I montern syns även "500 Happy People", som är serietecknade prints som återger reseupplevelser

För den som gillar kläder finns en exklusiv kollektion i begränsad upplaga från Fiat (Fabbrica Italiana Automobili Torino) framtagen speciellt för Genevemässan.

 

 

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bilder


Download

Bifogade filer


Länkar