09 Januari 2012

Fiat ökar sin andel i Chrysler Group LLC till 58,5%

 

Fiat meddelar att det tredje steget som övervägts i Chrysler-gruppens driftsavtal nu har uppnåtts, vilket leder till en ökning av Fiats andel i Chrysler. Ökningen sker med omedelbar verkan. Fiats andel i Chrysler är nu 58,5%. Den återstående delen på 41,5% i Chrysler ägs av organisationen VEBA.

För att uppnå det tredje steget var Chrysler tvungna att få typgodkännande för en bil baserad på en Fiat-plattform eller en fordonsteknologi som kunde uppvisa en bränsleeffektivitet bättre än motsvarande 5,88 liter/100km vid blandad körning, samt att binda sig vid att påbörja produktion i kommersiell storlek i USA.

Sent i december lyckades Chrysler uppnå önskat resultat i bränsleförbrukningstester med en förseriebil av modellen Dodge Dart, som baserar sig på Fiat-teknik. I slutet av förra veckan förband sig Chrysler att börja producera en sådan modell i en fabrik i USA.

- Förvärvet av ytterligare fem procent i Chrysler är ett fundamentalt steg på vägen mot fullbordandet av att integrera våra två företagsgrupper, säger Sergio Marchionne, VD för Fiat S.p.A. och Chrysler Group.

- Vi har jobbat hårt på att uppnå detta tredje steg under de senaste två och ett halvt åren och vi är särskilt stolta över denna prestation eftersom den representerar ett återgäldande av det förtroende som lades på Fiat att introducera sina bränsleeffektiva bilar och motorer på den amerikanska marknaden. Överlåtelsen till miljövänlig och hållbar mobilitet, vilket är det som har gjort Fiat till den bäst presterande tillverkaren ur miljösynpunkt i Europa, är en väsentlig del av vår affärsstrategi, säger Sergio Marchionne.

 

 

 

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bifogade filer