02 Mars 2016

Fiat på internationella bilsalongen i Genève 2016

Fiat Tipo blir smart och storlastande kombi - med världspremiär på bilsalongen i Genève.
Fiat står för prisvärda, smarta och användarvänliga bilmodeller - och förutom Tipo visar det italienska företaget såväl nya Fiat 124 Spider som professionella Fiat Fullback.

- Världsdebut för smarta Fiat Tipo i kombi- och 5-dörrarsversion.
- 540 liters lastutrymme i Tipo kombi.
- Succéstart för Tipo sedan: 20 000 sålda på två månader.
- Nya Fiat 124 Spider lanseras efter sommaren.
- Utställningsversion visar möjligheterna med nya Fiat Fullback.

Stockholm, 1 mars 2016 - En smart segrare blir ännu mer praktisk på bilsalongen i Genève när Fiat Tipo - segraren av Autobest 2016 - har världspremiär i användarvänlig kombi- och stilsäker femdörrarskaross. Samtidigt visas en utställningsversion baserad på Fiat Professional Fullback som demonstrerar hur jobb kombineras bäst med fritid. Här är Fiat på 86:e upplagan av Genèves bilsalong.

Fiat Tipo som kombi och 5-dörrars
Sedan nya Fiat Tipo debuterade på bilsalongen i Istanbul i maj 2015 och presenterades för journalister i november har succén varit given. Bilen har utsetts till bästa köp av Autobest och har på bara två månader sålts i 20 000 exemplar.
På bilsalongen i Genève debuterar två nya modeller för att ytterligare förstärka framgången - för nu kompletteras Tipo-familjen med en storlastande kombi och praktisk femdörrarsversion.

Användarvänlighet har varit ett kännetecken för Fiat i mer än 80 år vilket också har bidragit till flera mycket framgångsrika modeller. På samma sätt är Tipo-familjen utvecklad för att kombinera Fiats funktionalitet, enkelhet och personlighet med hög prisvärdhet.
De nya versionerna av Fiat Tipo har noggrant designade interiörutrymmen med ett för segmentet oslagbar användbarhet och lastkapacitet - allt med hög utrustningsnivå och smarta funktioner till lågt pris.

Femdörrarsversionen av Fiat Tipo mäter 4,37 meter på längden, 1,79 meter på bredden och 1,50 meter på höjden - och kombimodellen är förlängd med 20 centimeter på längden och en på höjden. Det ger klassens bästa lastutrymmen med 420 liters kapacitet för femdörrarsversionen och hela 540 liter för kombin som också kan fälla baksätet i 60/40-konfiguration vilket både ger större lastutrymme och möjlighet att lasta upp till 180 centimeter långa föremål.
I kupén finns fem sittplatser och personer så långa som 1,88 meter sitter bekväm i såväl fram- som baksäte samt flera förvaringsutrymmen med tolv liters gemensam kapacitet.

Förutom smarta lastutrymmen har nya Tipo också flera smarta infotainment- och säkerhetssystem. Det innovativa systemet Uconnect 7" HD LIVE har en sju tum stor högupplöst pekskärm och senaste generationens navigationssystem, mobiltelefonkoppling och internetuppkoppling med Uconnect LIVE-tjänster. Här får förare och passagerare tillgång till nyheter, musik, uppkopplad navigering med trafikinformation, Facebook, Twitter och information om bilens service- och underhållsplan.
Uconnect kommer inom de närmaste månaderna också vara kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto för att smart integrera mobiltelefonen i bilens infotainmentsystem.

Precis som sitt syskon med klassisk sedan-kaross är såväl femdörrarsversionen som kombin designad i Italien och utvecklad i Turkiet tillsammans med en av FCA-koncernens största forsknings- och utvecklingscentra Tofas R&D. Bilarna tillverkas också vid Tofas anläggning i Bursa - en av världens bästa bilfabriker som också har belönats med guldstatus av World Class Manufacturing.

Fiat 124 Spider - till Sverige efter sommaren
Med nya Fiat 124 Spider återvänder klassisk form och prestanda under samma namn som gjorde succé för 50 år sedan. Nya Fiat 124 Spider är den moderna tolkningen av en autentisk italiensk roadster med körglädje, teknik och säkerhet kombinerat med karaktäristisk italiensk stil.

Designerna vid Fiat Style Center har tagit den klassiska skönheten från 1960-talets originalmodell och utvecklat den till en modern sportbil. Fronten är djärv utan att vara aggressiv och i profil förstärks stilen av en äkta sportbil med längsmonterad motor, bakhjulsdrift och strikt tvåsitsig kupé.
I EMEA-regionen kommer Fiat 124 Spider med en 1,4-liters turbomotor med MultiAir-teknik, 140 hästkrafter och 240 newtonmeter. Växellådan är sexväxlad och manuell samtidigt som prestandan är enastående. 0 - 100 km/tim går på 7,5 sekunder och toppfarten är 215 km/tim.

Styrning och hjulupphängning, låg vikt, balanserad viktfördelning och turboladdad motor ger tillsammans fin körglädje samtidigt som ljudisolering ger en raffinerad, fin och tyst åkkomfort.
För att markera 50-årsjubileet av 124 Spider som ursprungligen lanserades i Turin 1966 kommer den moderna upplagan vid introduktionen i en exklusiv Anniversary-version, generöst utrustad med LED-strålkastare, radio med DAB, sjutums pekskärm, WiFi- och Bluetooth-uppkoppling, Bose-stereo, backkamera och 3D-navigationssystem.
Fiat 124 Spider lanseras i Sverige efter sommaren.

Fiat Fullback Show Car
I Genève finns också Fiat Professionals helt nya pickup Fullback som debuterade på Dubai International Motor Show i november - men nu i specialbyggd utställningsversion; "Lifestyle at work".
Mässbilen med sina 20-tumsfälgar, sidosteg och unika frontgrill demonstrerar de fulla möjligheterna med nya Fiat Fullback och visar att det är en pickup dedikerad för alla som vill använda sin bil till både arbete och nöje utan kompromisser. En bil som kombinerar varumärkets praktiska själ med personlig och unik design.

Precis som på ordinarie Fiat Fullback har mässbilen en 2,4-liters dieselmotor med 180 hästkrafter kopplad till en femväxlad automatlåda och fyrhjulsdrift med diffspärr i bakaxeln.

 

Är du journalist och önskar mer information? Kontakta:
Bjarne Petersen
Public Relations Director
Mobiltelefon: +45 2927 8832
E-post: bjarne.petersen@fcagroup.com
www.fiatpress.se / www.fiatpress.com
www.fiat.se

Pressbilder för nedladdning finns tillgängliga på http://media.fcaemea.com

 

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bifogade filer